Ostatni post z poprzedniej strony:
Uwaga! Nie polecam zakupów w sklepie internetowym SUPRABIKE . Sklep nie dostarcza towaru identycznego z zamówieniem i oferowanym na swojej stronie / zdjęcia opakowania i samego towaru oraz cech charakterystycznych/. Dostajesz do domu coś czego się nie spodziewałeś. W moim przypadku były to świece Bosch ale nie tej serii jakiej oczekiwałem. I nie była to zwykła pomyłka. Czyli ostrożnie z SUPRABIKE.TANIE ZAMIENNIKI
Moderatorzy: zbyszek_wlodarczak, kamil_rc, wojtek.domanski
TANIE ZAMIENNIKI
Zatarł mi się silnik Solo ,a Simonini który kupiłem jest dla mnie za ciężki . Postanowiłem więc spróbować dorobić sobie tłok samemu a cylinder trochę rozhonować. Mam dostęp do maszyn więc nie będzie z tym problemu. Mam tylko pytanie do Kajana ,ciekaw jestem czy jeszcze tutaj zagląda. Otóż jak zrobić zamki do pierścieni , jeżeli wbiję kołeczki na ciasno to czy nie wylecą kiedy tłok się rozgrzeje? Tłok zamierzam zrobić z duralu PA6 , oryginalny jest odlewany , ale PA6 też chyba się nadaje. Dzięki za podpowiedź o pierścieniach od MZtki , za oryginalne do SOLO chcą 80 zł za sztukę. To już jest przegięcie.